5 Ağustos 2008 Salı

Sayın Karayolları

Değerli Karayolları Yetkilileri,

İzmir'le iki önerim olacak, uygun görüp uygulanırsa çok sevinirim:

1.Otoban ücretlerinde belli mesafelerin üzerinde tek ve en yüksek fiyat ödeniyor. Tali girişlerde ve ana girişte bu durum ilan edilse ve diyelim Mordoğan girişinde bir tabela ile İzmir yönüne gidecek araçların, Narlıdere'de Güzelbahçe'den ileriye gideceklerin bilet almasına gerek yoktur yazılsa, özellikle haftasonlarında gişe girişlerinde yaşanan izdiham azalacak sadece KGS sahipleri gişelerde duracak diğerleri OGS den geçerek trafik akışını rahatlatacaktır.
2.Alsancak Bornova köprüsüne yeni yerleştirilen beton bariyerler köprüden aşağı düşmeyi engelleyecek gibi görünüyor ama metal bariyerlerin sağladığı elastikiyeti sağlamadığından korkarım daha ciddi yaralanmalara yol açacaktır.
Ayrıca Bornova Alsancak arasında bisiklet yolu bulunmadığından benim de aralarında bulunduğum pek çok bisikletsever bu köprüyü kullanmakta.
Bariyerlerin Alsancak ucunun sıfır kapatılması sonucu ya bisikleti kucaklayıp üzerinden aşırmak, ya da daha da daralmış olan iki şeritli yolda canımızı tehlikeye atmak zorunnda kalmaya başladık.
Bariyerin Alsancak ucunun araba geçemeyecek fakat bisiklet geçecek kadar açılmasını diliyoruz.

Bu iki konuyu değerlendirmenizi rica ediyorum

gandhi



Sayın Gandhi

Erişme Kontrollü Karayollarında otoyol geçiş ücretleri, otoyolu kullanan araçların sınıfları ile giriş ve çıkışi yaptıkları istasyonlar arası mesafeye göre belirlenmektedir.

Ülkemide araçlar ücretlendirme açısından 5 ayrı kategoriye ayrılmıştır:

1.Sınıf araçlar : Aks aralığı 3.20'den küçük veya eşit binek araçlar,
2.Sınıf Araçlar: Aks aralığı 3.20'den büyük ve iki dingilli araçlar (otobüs veya kamyonet)
3.Sınıf araçlar ( 3 akslı araçlar)
4.Sınıf araçlar : 4 ve 5 Akslı araçlar
5.Sınıf Araçlar: 6-7-8 Akslı araçlar

İzmir - Çeşme Otoyolunda özellikle artan hafta sonu trafiği nedeniyle araçların nakit gişelerde mümkün olan en kısa sürede çıkarılmasını temin etmek amacıyla 2002 yılından itibaren 1. ve 2. sınıf araçlar için, Seferihisar çıkışı sonrası istasyonlara aynı ücret uygulaması yapılırken diğer sınıf araçlar için ücret belirleme kriterlerinde bir değişiklik yapılmamıştır, bu araçlar için istasyonlar arası ücretler farklıdır.
Ayrıca uygulama nedeniylre 1. ve 2. sınıf araçlar için, bilet alınmaması gerektiği Kurumumuz tarafından sürücülere bir trafik bilgi levhası ile belirtilmesi durumunda hem araç sınıflarının algılanması hem de uygulama değişikliğinde sürücüler açısından kargaşaya neden olacağı bir gerçektir.

Belirttiğiniz bisiklet yolu ile ilgili bariyer çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır.

Bilgilerini rica ederim.

Karayolları 2.Bölge Müdürlüğü
Bilgi Edinme Birimi

Hiç yorum yok: